Friday, December 30, 2011

Cushion Cover lagi...

Salam...

Ini adalah satu lagi sulaman riben untuk sarung kusyen. Tempahan dari Alma, Bukit Mertajam. Bunga ini diberi kelainan dengan dijahit manik-manik kecil pada bahagian tengahnya. Silalah jamu mata dengan close-up gambar bunga2 ni ye....Sebarang pertanyaan/tempahan, hubungi: butikriben@gmail.com

Friday, December 23, 2011

cushion cover kak laili

Salam semua,

Silalah jalan2 kat sini ye. Bunga-bunga kali ni adalah sulaman untuk cushion cover. Warna kain untuk sulaman ni agak gelap... jadi agak sukar nak cari warna riben yang sesuai dengannya. (Ish2! kat mana nak belajar pasal kombinasi warna ni ye... tak pandai2 lagi ni). Harap warna2 ni ok. Sampai jumpa lagi... bye.

Sebarang pertanyaan: butikriben@gmail.com

Wednesday, December 7, 2011

Skirt bersulam riben, benang dan manik.

Salam semua,

Kali ini kita tengok projek jahitan dan sulaman yang dah agak lama CikTie siapkan. Ia adalah skirt labuh kanak-kanak yang dihiasi dengan sulaman riben, benang dan juga manik. Skirt ni disiapkan semasa nak menyambut Hari Raya puasa yang lalu...(dah lama kan!). Sambil2 tunggu anak nak keluar dari sekolah tu....hehehe...emaknya sibuk menyulam dalam kereta. Puas hati dapat hiasi sendiri skirt anak walaupun simple aje. Beli 2 meter kain denim, dapat 4 helai skirt labuh pelbagai saiz.

Jadi lepas ni kawan2, jangan lupa kesini lagi ye... ada lagi 3 skirt labuh dan sulaman2nya akan menyusul...
sebarang pertanyaan....www.butikriben@gmail.com

Friday, December 2, 2011

Kusyen Bilik Pengantin

Salam....

Ini adalah kusyen untuk hiasan dibilik pengantin. Tak sempat nak buat sepasang... hanya sebiji aje kusyen ni yang sempat disiapkan. Tapi ok lah tu, bunganya dah kembang setaman... Tapi sulamannya dah pernah ditunjukkan di sini dulu. Dan kali ni kusyennya dah siap... jom tengok!