Tuesday, April 28, 2009

RE untuk diframekan

Hari ni nak tunjuk bunga2 rose yang sedang berkembang... Hajat dihati nak framekan aje RE kali ni. Bunga2nya dah siap, tapi belum hantar untuk diframekan lagi....












10 comments:

aida said...

ciktie... aida nampak ciktie punyer kudup tu mcm berkelopak... lepas gulung reben seinci tu, ada lagi ker kena buat kelopak guna wired ribbon keliling nyer ???

-adianiez-

aida said...

saya da buat pun kudup yg dua tu. da jahit kat kain pun... cuma x dpt langsung snap photo nyer. lepas gulung terus saya jahit jek. hi hi hi... adus, salah lagi ker saya ni ???

CikTie said...

aida, bunga rose diatas tu mmg berkelopak. Mula2 kita buat kelopak rosenya dulu dgn wired riben. Buatkan 4 kelopak, then cantumkan sekali. Lepas tu jahitkan pd kain.Then kita buatkan folded rosenya dan dijahit pada kelopak tadi....ok tak? kalau ada kemushkilan...tanya balik ye.

aida said...

oic... betul la apa yg saya andai kan.
tq... saya da pun jahit. mlm ni saya buka semula. patut la saya punyer tak cantik, tak berkelopak... hi hi hi... berguna juga paparan gambo kat blog ciktie ni. saya tersedar dari lena... tq very much.

maaf ganggu ciktie.

CikTie said...

ok, sama2! sukanya blog ni dapat membantu kawan2...mai lagi ye. Ciktie dah pergi jln2 kat blog aida. Nanti bila dah siap roses ni pastekan kat sana ye...nak tgk...

aida said...

mlm tadi dah pun perbaiki kudup. hubby tanyer naper saya buka semua balik ? saya pun inform ler dia yg saya silap, belajar tak abis!

ada ke patut ciktie, dia gelak kan saya. kata nyer, tu la. org tak pernah pegang jarum, gini la jadik nyer. kecik ati saya.

saya ngaku. butang tercabut pun saya minta tolong baby sitter anak2 utk jahitkan. rumah saya langsung tiada jarum benang sebelum kit sulam reben ni di anta oleh pnAnn..... hi hi hi.... apa ler saya ni, kan ?

ok. nanti saya tempek gambo kat sana.

CikTie said...

ok, tempek...jgn tak tempek tau!

Hifa said...

Hi,
i have just made a post on my site and shared some of your works, of course with a back link to your site.
keep up your nice work.
cheers~

http://www.elisidunyamiz.com/blog/nakis-modelleri/kurdele-nakislari/en-begendigim-kurdele-nakisi-kirlent-ornekleri-kendi-derlemelerim/

sya said...

salam ciktie. lawa sgt hand made ciktie.. sy minat sgt RE ni. tp tak tau la cmana nk start. sy dok utara. nk cari jarum tuk RE pn takda kt cni.. leh tak bg panduan cket cmana nk buat. stakat ni dok research dlm it jer.

tq..

aku a.k.azie said...

Wired ribbon tu apa cik tie tak brape paham ler