Wednesday, December 23, 2009

Sulaman Riben pada baju

Selamat bertemu kembali kawan2 semua.... lama juga takde entry barukan! bukannya tak menyulam lagi.... ada... tapi tak berkesempatan nak masukkan gambar2 ni. Ini adalah sulaman riben yang dijahit pada baju kurung. Sekarang ni bila tengok dalam tv dan majalah, pereka2 fesyen dah mula gabungkan riben, manik dan labuci. So dah ada sikit ilmu sulaman riben ni... nak cubalah buat. Inilah hasilnya! Bunga2 riben ini dijahit pada hujung tangan dan dibawah baju.

**untuk tuan punya baju ni...kak ina, harap puas hati ye.






6 comments:

euphoria said...

CikTie, gamba baju tu full takde? nak nengok gak. hehe. Kalau camni punya embellishment kaaan.. baju tu kena dry-clean la ek?

CikTie said...

euphoria... sorry lah baju ni dah diambil tuannya. Tapi gambar ke3 dah ditunjukkan sulaman riben pada 2 tangan dan hujung baju...nanti ada jubah pula, InsyaAllah. Tunggu ye...

Ellyn Store said...

:: wah rajinnye cik ti... sweet sgt... pas ni lehla try kat baju snd.. he3

CikTie said...

Ellyn, terima kasih ye. Cubalah buat kat baju sendiri...pasti puas hati!

Azreen Afiza said...

cantikk Cik Tie... actually teringin gak nak tengok full punya jahitan... nak buat camno tuan punya dah ambik.

Next time bila jahit lagi snap ler foto lebih sikit, boleh share dgn kengkawan RE lain.

Anyway... mmg cantik..

CikTie said...

Azreen Afiza... tq sbb suka sulaman ciktie ni. Sorrylah tak ambil gambar utk full baju tu. Gambarnya byk juga yg diambil... tp kualiti gambar kurang memuaskan. Nanti ada baju lain ciktie letak byk lagi gambarnya ye...