Tuesday, December 21, 2010

Sedikit Sumbangan Untuk Adik2 Yang Kurang Bernasib Baik

Salam semua...

Lama juga blog ni sunyi kan...bila dah namanya cuti sekolah, anak2 ada kat rumah. Sibuknya berganda pula. Rumah selalu aje tunggang-langgang...asyik nak makan pula tu. Sibuk...!sibuk....!

Kali ni takde sulaman riben juga. Tapi ciktie nak tunjukkan apa yang dah disiapkan untuk adik2 di rumah anak yatim melalui program anjuran pondok craft. Tak sempat nak buat banyak pun. Mula2 ingatkan sempatlah nak buatkan RE pada produk2 ni, tp masa tak mengizinkan. Untuk menceriakan pencil case ni...warna kain dan zip yang berwarna terang digunakan. Harap adik2 yg menerima akan gembira dan lebih bersemangat untuk pergi kesekolah....

Jom kita tengok...




Untuk adik2 lelaki



untuk adik2 perempuan



bahagian dalam



semua pencil case yang disiapkan

5 comments:

Hasfazilah said...

Cantik-cantik Tie, moga anak-anak ini bersemangat lagi untuk meneruskan pembelajaran mereka biarpun tiada keluarga di sisi mereka.

CikTie said...

betul tu Ilah. kadang2 benda2 kecil macam ni kita terlepas pandang....tp adik2 tu perlukannya.

Kak Ina said...

tahniah ciketie kerana berjaya memenuhi hajat ciktie utk beramal...kak ina tak mampu buat lagi. insyallah lain kali akak tahu mana nak salur. cantik2 pancel case tu

DiLLa said...

Cantiknya cik tie..gabungan kaler yang menarik..dilla masih tak pas lagi nak buat pencil case yang ada lining kat dalam...

dini said...

waaaaaaaaaawwwwwwwwwww,terbaik mama!!!!