Friday, May 7, 2010

bekas tisu muka

salam kawan2.... ni ciktie nak share hadiah yang dibuat untuk cikgu kelas anak ciktie, Ustazah Saadiah.... sempena birthday beliau tempoh hari. Dah last minit anak baru bagitau tentang birthday ustazahnya itu. Nakkan sesuatu yg simple dan cepat... inilah hasilnya.

Untuk kawan2 semua, biar pun simple (sekuntum aje bunga ribennya) tapi ciktie rasa seronok sebab dapat share sesuatu dengan kawan2....






Bahagian tengah bunga dijahit rapat2 dengan japanese beads...agar kelihatan cantik dan berkilau. Walaupun bunganya hanya sekuntum... tetap ada daya penariknya...



Daunnya yang dijahit sulaman benang.

11 comments:

Diesha said...

betui tu cik tie...kepuasan tu hadir kerana kita ikhlas....tambah bila penerima tu suka kan.... :D

CikTie said...

tq,diesha! seronok bila orang sudi menerima dan puas hati dgn hasil kerjatangan kita... tambahan bila kerjatangan itu dibuat dgn penuh minat dan kasih sayang....

Kak Ina said...

cute n sweet tpt tisutu ciktie !!! creative sungguh !!!

CikTie said...

terima kasih kak ina... benda2 kecik macam ni dapat hilangkan stress. Tak perlu tunggu 2-3 hari baru dapat siapkan satu2 produk. Ciktie tak serajin kak ina...

zaliana said...

ciktie..
rajin yer!! tengok ciktie buat..za pun nak buat!! tp banyak yg tak terbuat!! hehhee

Berry said...

Cracking!

Kak Ina said...

eh ciktie..sapa kata kak ina rajin?..kekadang kemalasan melanda...dua tiga hari kak ina off ..hehehe...kak ina nak copy hasil kerja ciktie boleh?....kena bayar royality tak nie?

Kak Ina said...

za tu banyak benda sampingan yang ank di buat..tup2 keluar dalam blog..fulamak!!!! meletop hasil tangannya...kan cik tie

CikTie said...

za... bekas tisu ni senang. Za pejam mata pun boleh jadi...kalau za lah, kalau ciktie pejam mata tak jadi...! he!he!

Berry...your arts are wonderful!

kak ina... buat lah kak ina. ciktie pun belajar kat internet ni... betul kata kak ina tu. za punya Re sekali keluar, meletup....!

NOr SuZAnA said...

ciktie ni byk idea laa... teruja kalau tgk blog ciktie ni... rajin sgtlaa... ana tak terbuat lagi... kalau ciktie rajin buatla toturial nak buat sarung tisu nih... SN dah takleh view... br cadang nak tgk camne nak buat... hehehhee... (ati tu macam rajin jer...jadi ke idak tak sure...)

CikTie said...

ana... ok. nanti ciktie cuba usahakan ye. tq ye sudi jalan2 sini.