Friday, November 26, 2010

Bunga riben pada baju kurung

Salam dan bertemu kembali semua....

Kali ni ciktie nak share bunga riben yang dijahit pada bahagian bawah baju kurung. Tapi tuan punya baju hanya bagi kainnya aje. Jadi gambar keseluruhan baju yang berbunga riben ni tak adalah ye.

ciktie gabungkan bunga2 riben ni dengan daun2 dari kristal...nak bagi bling2 sikit. Tapi disebabkan tuannya nakkan yang simple... inilah hasilnya...






6 comments:

Eilane Vida Costura said...

Halo, bunga anda yang indah. Saya mengagumi karya anda dan melihat blog anda setiap hari.
Selamat.

Eilan - Brazil
(Maaf untuk kesalahan apapun, saya menggunakan penterjemah Google)

DiLLa said...

kelass cik tie..cantik...tapi sikit sangat gambonya...tepekla banyak lagi cik tie...tak puas tengok...

DIESHA said...

cantik tuu cik tie...nanti buat baju sendiri kasi bling..bling...sure lawa aihh... :))

~Pn Ann~ said...

Cantik dan menarik sekali hasil idea dan jahitan.

halizda said...

wah cik tie, ramai sekali yg puji.tapi yang paling best, sifu pun puji. saya suka sangat gabungan 3serangkai. RE, beading n sulaman benang.

CikTie said...

Eilane Vida Costura...Tq for visiting my blog...do come again!

Dilla...terima kasih. gambarnya tak banyak sebab bajunya belum siap. Jadi tak banyak yang dapat dikongsikan.

Diesha...selalunya baju sendirilah yg tak sempat nak dibling2kan.

pn.ann....sifu! terima kasih. Dah lama tak nampak hasil sentuhan sifu. Rindu!

halizda...betul tu. ciktie juga suka pada gabungan 3 sulaman tu. Kerana setiap sulaman mempunyai kecantikkan dan keindahan yg tersendiri...